Daguitstap

Ontdek de mooiste plaatsen rond Amicau

LET'S GO FOR A WALK

Park Schaveys (5 min. van Amicau)

Park Schaveys is een verademing in de drukke stedelijke omgeving. Je wandelt over holle wegen door loof- en naaldbos, boomgaarden, weilanden en langs bronnen. De bronnen zorgen voor een boeiend waterleven. Park Schaveys is bijna 55 hectare groot en verrassend ongerept. Aan de zuidkant van het park kun je met je hond terecht in de grootste hondenlosloopzone van Vlaanderen (5,5 hectare).

De troeven
🌱 Rustgebied in stedelijke omgeving
🌱 Voorjaarsbloeiers
🌱 Leuk gebied om te joggen
🌱 Grootste hondenlosloopzone in Vlaanderen

Hallerbos (10 min. van Amicau)

Het Hallerbos is een prachtig bos, zeer aangenaam om te vertoeven. Rond half april zorgt de bloei van de boshyacint er voor een sprookjesachtig paars bloementapijt. Reken daarbij de jonge, frisgroene beukenblaadjes die net aan de bomen verschijnen en je begrijpt waarom fotografen en natuurliefhebbers van ver voorbij onze landsgrenzen dit bijzondere bos opzoeken. Bossen met zoveel boshyacinten zijn wereldwijd een unicum. Er is een hondenweide van een hectare aan parking 1 (Hogebermweg).

De troeven
🌱 Bloei van de wilde boshyacint
🌱 Bosmuseum vol informatie
🌱 Gigantische mammoetbomen
🌱 Knappe wandelpaden
🌱 Rolstoelvriendelijk Achtdrevenpad
🌱 Hondenweide van een hectare

Zoniënwoud (10 min. van Amicau)

Op slechts 10 kilometer van de Grote Markt van Brussel vind je één van de grootste bosgebieden van Vlaanderen. Het uitgestrekte Zoniënwoud verenigt de drie gewesten in ons land, is wel 4.421 hectare groot, bezit bomen die meer dan 200 jaar tellen en is een thuis voor vele dieren. Wandel tussen de statige beukenbomen in het uitgestrekte Zoniënwoud en je vergeet bijna dat het drukke Brussel vlakbij is. Het Zoniënwoud heeft vele hondenzones waar je hond naar hartenlust kan ravotten en vrij rondlopen.

De troeven
🌱 Pad voor blinden en slechtzienden
🌱 Het bosmuseum Jan van Ruusbroec
🌱 Arboretum Groenendaal
🌱 Grootste beukenbos van België
🌱 Begrazing door Schotse Hooglanders
🌱 Vele hondenzones