Hondenschool

I’m a good boy!

Voorkomen is zoveel malen beter dan genezen en zeker bij de opvoeding van je hond. De correcte puppycursus is het begin van een goede start samen. Alsook wanneer je pup een stevige puber geworden is blijft het aanleren van alle vaardigheden die hij in zijn hondenleven nodig heeft van groot belang.

En het is net daar waar wij bij Amicau in beeld komen met onze hondenschool, verzorgd door onze interne hondentherapeute Gwendoline Matoug. Onze hondenschool wenst jou en je hond met behulp van positieve bekrachtiging alle nodige vaardigheden aan te leren die jullie in het dagdagelijkse leven nodig zullen hebben. Zo wordt er bijvoorbeeld getraind tijdens onze lessen op zowel leren voorzichtig voedsel aannemen, als het stappen over de hond, als wandelen aan de lijn en nog zoveel meer.  Al deze vaardigheden wensen wij zoveel mogelijk aan te leren aan de hand van impulscontrole. Dit wil zeggen dat je hond leert om niet zomaar op alle prikkels te reageren en om zijn opwindingsniveau in toom te houden. Uiteraard krijg je tijdens de cursus ook antwoord op alle mogelijke vragen en problemen die zich tijdens het opgroeien van pup naar volwassen hond voor kunnen doen.

Onze lessen

Niet trekken aan de leiband

Puppy cursus

Junior / puber cursus

Privé les

Ontspannen wandelen aan de lijn

De meest gemaakte fout bij het aan de lijn leren lopen is hard aan de lijn trekken als de hond te ver naar voren loopt. De hond zal hierdoor wennen aan het getrek, en het strak staan van de lijn als ‘normaal’ gaan beschouwen.

Daarom biedt Amicau de cursus aan van het ontspannen wandelen aan de lijn , om dit op een positieve manier op te lossen . Ook vinden wij het zeer belangrijk dat de hond en baasje veel aandacht voor elkaar hebben.

Puppycursus

Tijdens de puppylessen wordt er aan je pup de basis aangeleerd om een volleerde huishond te worden. De vaardigheden die tijdens deze cursus aan bod komen zorgen ervoor dat je hond geen last zal veroorzaken en dat je ten volle van jullie unieke band kan genieten. Op een positieve en leuke manier wordt je hond geleerd hoe hij zich best in bepaalde situaties gedraagt. Zo komt onder andere baknijd, hier komen, impulscontrole, opspringen, terrasje doen en nog veel meer aan bod. En dit wordt telkens afgesloten met een vragenronde waarbij je met al je vragen en problemen bij ons terecht kan. Deze puppyklas is voor pups van 8 weken tot 6 maand. Deze formule bestaat uit 4 lessen die steeds op dezelfde dag* (en hetzelfde tijdstip). De prijs van deze formule (4 lessen) bedraagt 135 euro.

*indien de eerste les op een zondag valt, vallen de volgende lessen ook op een zondag

Juniorcursus

Bij de juniorklas wordt je onstuimige puber wat uitdagendere vaardigheden aangeleerd om een uitstekende huishond te worden. Deze formule  kan een opvolging zijn van de puppyklas, maar kan ook volledig vrijstaand gevolgd worden. Ook hier wordt je hond op een positieve en leuke manier aangespoord. Deze cursus bevat iets complexere oefeningen zoals apporteren en commando’s al zittende opvolgen, maar ook herhaling van enkele basistechnieken zoals impulscontrole, blijven op matje, zit-lig,… En ook hier wordt de les telkens afgesloten met een vragenronde waarbij je met al je vragen en problemen bij ons terecht kan. Deze juniorklas is voor honden vanaf 6 maand. Deze formule bestaat uit 4 lessen die steeds op dezelfde dag* (en hetzelfde tijdstip). De prijs van deze formule (4 lessen) bedraagt 135 euro.

*indien de eerste les op een zondag valt, vallen de volgende lessen ook op een zondag

Privé training

.Privé puppy begeleiding

Heeft u een pup in huis dan kunnen wij u begeleiden. Zo krijgt uw pup een goede start en kan hij uitgroeien tot een stabiele hond . wij geven de nodige informatie die u nodig heeft om je pup te begeleiden in zijn ontwikkeling. Waar kunnen wij aan werken.

 • Het hoe, wat en waarom van zindelijkheidstraining , bijtgedrag, alleen leren zijn
 • Gewenning: een nieuwe thuis en de wereld leren kennen en ervaren als veilig
 • Socialisatie: leren vriendelijk en ontspannen omgaan met mensen en dieren
 • Leren de taal van jouw hond begrijpen en er correct op reageren
 • Leren hoe jouw pup (het makkelijkst) leert
 • Aanleren van nuttige vaardigheden (reageren op zij naam, hier komen, …) aan jouw pup
 • Wandelen met je pup: waar, wanneer en hoe
 • Wie is jouw pup, welke behoeften heeft jouw pup, hoe kom je eraan tegemoet en waarom is dat zo belangrijk

Soms loopt het mis en weet je niet meer hoe u met uw hond moet omgaan. Daarom gaan we in de praktijk samen op zoek naar een oplossing en geven we alle info om hierop verder te trainen.

Veel voorkomende problemen:

 • Uitvallen naar auto’s, honden, mensen, …
 • Het opspringen
 • Het hier komen
 • Het stuk bijten
 • ….

De certificaten & opleidingen van Gwendoline