Kom langs en ontdek ons uitgebreide assortiment

Onze winkel omvat al de nodige aspecten die u nodig heeft rond de volgende thema’s: voeding, eet˜en drinkaccessoires, lijnen, supplementen, verzorging, producten, outdoor, transport, training, interactief, manden en kussens, halsbanden, waterbenodigdheden, jassen en pullen, tuigjes en speelgoed.

Ons gamma is hierin heel uiteenlopend. Ons uitgangpunt hierbij is altijd dat het functioneel en van goede kwaliteit moet zijn. Door mijn opleidingen van gedrag en voeding is dit dus de rode draad van heel de winkel.

De juiste voeding

Op gebied van voeding ligt onze nadruk dan op natuurlijke voeding, de voeding die dus het meeste aanleunt naar hun natuurlijk eetpatroon is voeding die de minste bewerking heeft moeten ondergaan. We worden ons steeds meer bewust van de invloed van voeding op onze honden lichamelijk én mentaal. Kruiden, planten, oliën, algen, fruit, groenten, natuurlijke supplementen,… maken daarom ook deel uit van ons uitgebreid assortiment die geselecteerd is op hun kwaliteit en functionaliteit.

Eetkommen en kussens

De tijd van de klassieke inox eetbak en plastic mand ligt gelukkig achter ons! We hebben graag dat alles afgestemd is op elkaar. Door ons enorm gamma van eetkommen en kussens kan u zeker iets vinden dat bij u huisstijl past. Wij proberen een heel ruim gamma aan te bieden in uiteenlopende stijlen. Hebben we iets niet, zoeken we het zeker verder uit want dan willen we het zeker ook hebben.

Vervoer en auto

Als we denken aan het vervoer voor honden dan loopt het heel ver uit. Onze wagen willen we beschermen maar het mag niet afdoen aan het interieur van de wagen. Deze markt is in volle groei en blijft maar doorgroeien waardoor we echt mooie en functionele alternatieven hebben. De loopbruggen en Autobenches zijn dan ook zeer handig bij grotere rassen. Pups, kleinere rassen, oudere honden en honden met beperking die hierdoor niet altijd mee kunnen op lange wandelingen en ˜etstochten kunnen door aangepaste draagtas, rugzak, buggy, ˜etsmand, ˜etskar toch mee op uitstap.

Harnassen en tuigjes

Willen we het beste comfort aan onze honden tijdens de wandeling geven dan behoort een goed aansluitend harnas en lange lijn bij de echte must haves. Een tuigje is heel speci˜ek elk merk en model heeft een andere pasvorm, GEEN enkel tuigje past voor elke hond. Om deze reden hebben wij een gigantisch assortiment aan tuigjes. Dus niet enkel omdat we verzot zijn op al deze leuke modellen maar ook omdat het zo nodig is.

Wij passen dit altijd samen met jullie aan omdat de pasvorm echt perfect moet zitten er is niets vervelender dan in een fout tuigje te moeten lopen. Lijnen hebben we in platte, ronde, nylon, biothane,… afhankelijk wat voor jou het beste in de hand ligt en welke lengte en kleur het beste voor jullie past. Een halsband is naar ons mening een pronkstuk. Het kleedt onze hond aan, en voor elke hond zijn stijl. Wil je een stoere of elegante look, we hebben alles in huis dat passend is voor uw hond. Maar waar kwaliteit altijd de voortoon neemt.

Functioneel, interactief en kauw

Functioneel, interactief speelgoed en kauwmateriaal gaat hand in hand met hun mentale welzijn. Dit is van zo groot belang dat we hier verder over uitwijken in onze foldertjes. Om deze reden hebben we echt een gigantisch gamma hierin. Ik blijf het maar zo vaak herhalen dit is niet enkel voor de” fun “ want het is ook echt” fun “maar het is ook echt O zo nodig!!

Hondenkleren

Bij de vraag: Hebben honden kleren nodig? dan is dit antwoord verdeeld. Alles hangt af van hun vacht, algehele conditie, en grootte. Samen bekijken we of jou hond die extra ondersteuning nodig heeft of niet. Een teckel heeft bv. geen onder vacht en staat heel laag tegen de grond waardoor ze echt bescherming nodig hebben voor hun hart. En zo zijn er zoveel honden die echt bescherming nodig hebben. Onze honden leven in huis en hebben hierdoor zoals wijzelf ook last van de temperatuurverschillen in de winter. Daarentegen is een regenjas wel altijd functioneel, er is niets vervelender dan een natte ruikende hond in huis te hebben. Naast de regenjas is een badjas heel praktisch. Heb je je hond gewassen, ben je gaan zwemmen of is hij nat van de wandeling dan doe je gewoon de badjas aan en is je auto of huis beschermt tegen de natte vacht. 

Enkele sfeerbeelden

Amicau Shops

bd9410d4-681c-4109-88a7-66df7059c3a0
Amicau Sint-Martens-Latem
1c2fbf17-1b54-41ae-b18f-08fe436901db
Amicau Sint-Genesius-Rode
Assortiment
Naam van de hond