Wat verstaan wij onder goeie voeding?

Wij begrijpen dat gezonde voeding meer is dan alleen voldoen aan de energiebehoefte en voedingsstoffen. Onze aanpak gaat verder door functionele toevoegingen te gebruiken, waardoor de voeding niet alleen compleet is, maar ook de minimale aanbevelingen overstijgt. Belangrijk is dat de voeding perfect past bij jouw dier, omdat elk huisdier uniek is. Zo wordt voeding meer dan alleen een maaltijd; het wordt een bron van gezondheid en welzijn.

Onze defnitie van goede voeding omvat basisvoeding, zoals brokken, gestoomd voer of kvv, aangevuld met zorgvuldig geselecteerde ‘toppers’. Deze toppers voorzien in vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren, vezels en meer, om het lichaam optimaal te ondersteunen. We streven naar een ideale verhouding van 10°20% functionele voeding in de calorie°inname, aangepast aan de behoeften van elk individu. Zo zorgen we ervoor dat uw huisdier altijd het beste krijgt.”

Goede basisvoeding met functionele toevoegingen

De voeding moet voldoen aan de energienoodzaak én voedingstoffen. Deze vullen we aan met functionele toevoegingen, zodat deze zo compleet is dat ze de minimale aanbevelingen overschrijdt. Deze moet passend zijn voor het individu, zodat voeding functioneel wordt. En meer doet dan alleen maar het dier in leven houden.

Zowel de energiebehoefte als de voedingsbehoeften moeten gedekt zijn. Onder goede voeding verstaan we een goede basisvoeding met functionele toevoegingen.

Kauwmateriaal

Kauwmateriaal heeft als doel, zoals de naam al doet vermoeden, de hond kauwplezier te verstrekken. Er bestaan verschillende types kauwmateriaal, waarvan de meest voorkomende kauwsnacks zijn. Kauwsnacks zijn een natuurlijk slachtproduct, waaruit enkel het vocht onttrokken word om versnaperingen te bekomen die hard en lang houdbaar zijn. Er wordt dus niets aan toegevoegd. Deze snacks behouden dus al hun eiwitten, mineralen en vitamines. Al bestaan er natuurlijk ook alternatieven zonder vlees, zoals hertengeweien, kauwkazen en vegetarische opties.

Interactief

Appetitief gedrag gaat steeds vooraf aan consumptief gedrag, het gaat dus vooraf aan het daadwerkelijk eten van een maaltijd. De hond doen “werken” voor zijn voeding stimuleert de hond. Honden hebben namelijk niet enkel fysieke beweging nodig maar ook mentale stimulatie. Men kan dus aan verschillende natuurlijke noden voldoen bij het voeden van onze honden.

Recepten met functionele toevoegingen

Amicau Shops

bd9410d4-681c-4109-88a7-66df7059c3a0
Amicau Sint-Martens-Latem
1c2fbf17-1b54-41ae-b18f-08fe436901db
Amicau Sint-Genesius-Rode
Interactief en kauw
Naam van de hond