Interactief voor honden

Hoewel zichzelf voeden een basisbehoefte is van elke hond, dient het voedermoment niet enkel zichzelf voeden in te houden. Er zijn namelijk een uitgebreide selectie aan gedrags- en sociale behoeften verbonden aan voedsel. 

Het gaat tijdens het verschaffen van eten om beduidend meer dan alleen een bak voedsel neerzetten. Hierbij komt de term “appetitief gedrag” naar boven. Appetitief gedrag verwijst naar het actief en verkennend zoekgedrag dat de kans vergroot dat een organisme aan een behoefte zal voldoen. Appetitief gedrag gaat steeds vooraf aan consumptief gedrag, het gaat dus vooraf aan het daadwerkelijk eten van een maaltijd. De hond doen “werken” voor zijn voeding stimuleert de hond.

Interactieve activiteiten helpen onze honden te voldoen aan volgende noden:

Houd de motivatie en voorkom frustratie

Het is steeds belangrijk om op een correcte manier aan verrijking te doen. Het niveau van elke activiteit dient dus aangepast te worden aan de hond zelf, rustig stap voor stap opbouwen is dus de boodschap. Onder het moto “houd de motivatie en voorkom frustratie” gaan we er dus op  toezien dat de verrijking niet te moeilijk is voor de hond. Frustratie kan ervoor zorgen dat de hond het spel zal gaan slopen of zeer snel zijn interesse verliest.

De juiste balans tussen rust en spel

Voer kan dus op verschillende andere manieren verstrekt worden, dit door via verschillende spellen, puzzels en activiteiten de hond van uitdagingen te voorzien. Er bestaat een grote selectie aan producten die je hond mentaal kunnen stimuleren terwijl hij lekker zijn buikje vult. Denk hierbij aan volgende opties:

Voeding geven op een interactieve manier

Amicau Shops

bd9410d4-681c-4109-88a7-66df7059c3a0
Amicau Sint-Martens-Latem
1c2fbf17-1b54-41ae-b18f-08fe436901db
Amicau Sint-Genesius-Rode
Interactief
Naam van de hond