Wie zijn we?

Hoi, ik ben Tine, een gepassioneerde hondeliefhebber, en die passie deel ik graag met jullie in de vorm van Amicau!

Iedereen bij Amicau heeft een liefde voor honden, net zoals jij. Maar wat maakt Amicau anders dan de standaard hondenwinkel? Omdat wij vertrekken vanuit kennis en de noden van de honden, en op basis hiervan ons assortiment vastleggen.
De tijd dat het hebben van een hond in huis geassocieerd wordt met een plastieken bak met een kussen in, en een inox eet° en drinkbak, is al lang verleden tijd. Bij Amicau gaat het veel verder dan dit…

Mijn trouwe viervoeters

Laat ik mezelf even voorstellen

Ik ben Tine, en honden zijn mijn passie waar ik graag mee aan de slag wou gaan. Maar passie alleen was voor mij niet voldoende, ik wou dit ook koppelen aan kennis, daarom ben ik me ook beginnen verdiepen in alles rond hun welzijn. Ik wou zo veel mogelijk weten over hun gedrag en hun algemeen welzijn. En daarom besloot ik een intensief traject te volgen aan de Martin Gaus academie in Nederland als gedragstherapeut voor honden. Voor ik zaken kon aanbieden in de winkel wou ik eerst al hun noden begrijpen om van daaruit mijn assortiment vast te leggen.

Wat hebben honden nodig? en wat zeker niet?

Het voeden van je geliefde hond gaat verder dan alleen zijn honger stillen. Het is een gelegenheid om te voldoen aan zijn diepgewortelde gedrags° en sociale behoeften. We noemen dit “appetitief gedrag” ° de actieve zoektocht naar voedsel voordat hij daadwerkelijk begint te eten.

Laat je hond werken voor zijn maaltijd. Dit stimuleert niet alleen zijn lichaam maar ook zijn geest. Honden hebben niet alleen lichaamsbeweging nodig, maar ook mentale stimulatie. Dus, vergeet de simpele voederbakroutine en zie het als een kans om aan de natuurlijke behoeften van je trouwe metgezel te voldoen. 

Tine, the founder van Amicau

Een gepassioneerd team

Ook ons team wordt zorgvuldig samengesteld met mensen die deze passie en kennis delen. Dit alles samen met mijn grote interesse voor mode en interieur heeft Amicau gevormd tot waar we de dag van vandaag staan. Het oog wilt ook wat, de tijd dat het hebben van een hond in huis geassocieerd wordt met een plastieken bak met een kussen in en een inox eet- en drinkbak, is al lang verleden tijd. Wij spenderen hiervoor vele uren aan het zoeken van nieuwe leveranciers en artikels, die passen binnen onze filosofie.Wij proberen zowel kwaliteitsvolle als esthetische producten aan te bieden, die zich perfect integreren in uw interieur, en passen bij uw hond.

Ontdek onze uitgebreide kennis

VOEDING

Voeding staat centraal in het leven van je hond. Hun voeding heeft invloed op talrijke aspecten van hun welzijn. Zo heeft voeding een invloed op hun gedrag, gewicht, energielevel en tal van andere aspecten van hun gezondheid.

INTERACTIEF

Honden zijn zoals velen wel al weten, heel intelligente dieren. En deze intelligentie dient gestimuleerd te worden. Hiervoor zijn puzzels en braintrainers dan dé ideale oplossing.

ZWEMMEN

Zwemmen voor honden is op veel vlakken gezond. Een half uurtje zwemmen kan je vergelijken met een wandeling van ongeveer anderhalf à 2 uur ideaal dus om op een ef˜ciënte manier aan de conditie van uw hond te werken!

Ontdek onze winkels

Amicau Shops

bd9410d4-681c-4109-88a7-66df7059c3a0
Amicau Sint-Martens-Latem
1c2fbf17-1b54-41ae-b18f-08fe436901db
Amicau Sint-Genesius-Rode
Over amicau
Naam van de hond