Kauwmateriaal

Kauwmateriaal heeft als doel, zoals de naam al doet vermoeden, de hond kauwplezier te verstrekken. Kauwen is een natuurlijke behoefte van jouw hond of pup. Deze behoefte gaat verder dan de inname van calorieën, het is een van DE belangrijkste pijlers voor het welzijn van de hond. Kauwen stimuleert hen mentaal en lichamelijk. De kauwbehoefte verschilt van pup tot pup. Kauwen zorgt op psychologisch vlak voor plezier, mentale stimulatie, maar ook verlichting van angst of stress. De hond maakt tijdens het kauwen namelijk gelukshormonen aan zoals endor˜ne en dopamine. Endor˜ne helpt bij het verlagen van stress en pijn, waar dopamine hem een goed gevoel zal geven.

Soorten kauwmateriaal

Er zijn verschillende soorten kauwmateriaal: kauwsnacks en kauwspeelgoed. Bij kauwsnacks gaat de voorkeur steeds naar snacks zonder zetmeel. Zo zijn gedroogde slachtproducten zonder toevoegingen een uitermate goede optie. Al vermijden we bij pups best kauwsnacks die kraakbeen of bot bevatten, deze zijn namelijk nog te hard voor pups.

Tevens bestaan er verschillende snackhouders met telkens een gleuf om hierin kauwsnacks te blokkeren, hiermee voorkom je dat je hond plots een groot stuk kauwsnack in één keer probeert in te slikken. Zo zijn er bijvoorbeeld de West Paw Qwizl, Dog Comets Polaris of Pollux, maar ook verschillende modellen van Sodapup.

Welk kauwmateriaal is geschikt?

Geschikt kauwmateriaal is kauwmateriaal dat veilig is voor je hond om op te kauwen en aangepast aan zijn kauwgedrag en morfologie. Ook te vaak te harde materialen zijn niet ideaal voor de tanden van jouw hond, ze slijten namelijk de tanden te veel. Ideaal wissel je regelmatig af, dit zowel in smaak als hardheid.

Dit is ook zo voor je pup. Belangrijk is dat het kauwmateriaal veilig is voor je pup om op te kauwen, dus nooit met bot en kraakbeen zolang ze hun tanden niet gewisseld hebben.

Download hier de Amicau kauwmateriaal brochure

Wij hebben alle info omtrent het kauwmateriaal ge bundelen in een Amicau Brochure. Laat je e-mailadres na en download hem nu!

Kauwmateriaal dat je kan shoppen in onze winkels

Amicau Shops

bd9410d4-681c-4109-88a7-66df7059c3a0
Amicau Sint-Martens-Latem
1c2fbf17-1b54-41ae-b18f-08fe436901db
Amicau Sint-Genesius-Rode
Kauwmateriaal
Naam van de hond